Regressie Therapie & Reïncarnatie Therapie

R&R Therapie  is een vorm van psychotherapie. Sinds enkele jaren weten we dat het een zeer logische en doeltreffende therapie is.  De Sjamanen, Medicijnmensen vanuit 'Oude tradities en Culturen' werkte hier al mee. Zij deden aan het ophalen van oude zielsdelen, waarbij door traumatische omstandigheden afgesplitste zielsdelen weer teruggebracht werden naar hun eigenaar. 


Tijdens een Regressie-Sessie ben je als cliënt in een Trance. Dit is niets anders dan een verhoogde concentratie op iets.
We kennen dat allemaal uit ons dagelijkse leven, bijvoorbeeld: als je een interessant boek leest, spannende films kijkt of intensief aan ’t sporten bent, ook dan ben je in een (lichte) trance.
Tijdens de sessie wordt die focus naar binnen gericht om het spoor terug te volgen naar het ontstaan van je probleem, terwijl je ook verbonden blijft met het hier en nu. We noemen dat een dubbel bewustzijn.
Dat betekent dat je ten alle tijde in de therapie de controle behoudt.  Je krijgt dan meer inzicht in het ontstaan van je problematiek waardoor je meer 'handvatten' krijgt om er iets aan te veranderen en beter kunt (aan)voelen wat er emotioneel nog niet ontladen is.

 

R&R Therapie  gaat ervan uit dat wij méér zijn dan alleen ons lichaam.
We zijn een ziel in een lichaam en we gaan door allerlei levensfasen heen om ervaringen op te doen.
Dat doen we in een cyclus van meerdere levens  of incarnaties.

Bij  R&R Therapie gaan we er vanuit dat problemen een oorzaak hebben. Zowel mentaal, emotioneel als lichamelijk.
Deze problemen komen voort uit pijnlijke en verwarrende ervaringen (trauma’s) die onverwerkt zijn achtergebleven en daarom onaf zijn.
Deze ervaringen kunnen kort geleden zijn, maar ook kan er sprake zijn van 
(hele) oude, vaak vergeten of verdrongen gebeurtenissen uit het verleden. Onder 'verleden' verstaan we: Recente Ervaringen, Jeugd-, Kinder-, en Babytijd, de Geboorte en Zwangerschapsperiode, het Conceptie-moment, Vorige Levens en de Fase Tussen levens in. Maar ook verbroken verbindingen in de voorouderlijn. 

Een korte of langere periode van bijvoorbeeld: Eenzaamheid, Onderdrukking, Isolatie of Onbegrip wordt ook gezien als een Traumatische Ervaring.

Deze ervaringen blijven ergens in ons systeem opgeslagen en beïnvloeden (on)bewust ons huidige leven. Het bestaat als het ware in onze schaduw. We blijven er ook liever bij weg, omdat het naar en angstig aanvoelt, maar op een gegeven moment vraagt deze onderdrukte belevenis om aandacht. We kunnen last krijgen van problemen, ziekten of andere ongemakken. Deze opgeslagen  vaak onbewuste narigheid vraagt om aandacht, verwerking en heroverweging. Onze ziel snakt naar Heling en Herstel.

Door Regressie (teruggaan) geven we aandacht aan die ervaringen. Door er ons 'bewustzijn' op te richten kan er integratie plaatsvinden.
Zo'n beleving kan best intensief zijn, maar je krijgt nooit meer dan je aankunt.  Het doel is 'verwerking' met als gevolg een Helend Effect.   

 

Hoe gaat het in de praktijk

Het eerste consult is gericht op het verkrijgen van informatie. Welke belangrijke gebeurtenissen en omstandigheden hebben 'jouw leven' gekleurd. Zo stel ik je eerst veel vragen en ga specifiek in op 'jouw hulpvraag' en wat je verwacht te bereiken met R&R Therapie. Vaak is het uitvragen van al die zaken al heel verhelderend. Soms valt dan al het kwartje.
 
De sessies duren 1,5 tot 2 uur.
Hoeveel sessies je nodig hebt is afhankelijk van hoe complex 'jouw probleem' is en wat je wilt bereiken in de Therapie. 
Gemiddeld komen cliënten 2 tot 5 keer.  
 
Ik maak gebruik van verschillende therapeutische vaardigheden. Dat alles hangt helemaal af van 'jouw persoonlijkheid' en wat voor jou het beste werkt. 

  

Enkele voorbeelden: 

Gerrie heeft al heel lang last van pijn in haar buik. De huisarts heeft haar gediagnosticeerd met het 'prikkelbare darm syndroom'. Gerrie gaat terug naar een situatie op haar 8e levensjaar. Komt erachter dat ze te maken heeft gehad met hevige afwijzing. Een gevoel van niet goed genoeg zijn. Na het doorwerken van deze situatie heeft Gerrie geen last meer van haar buik gehad.

 

Joop heeft moeite met zich verbinden met mensen. Hij zit het liefst in zijn eentje op zijn kamer, met het geluid van een stofzuiger op de achtergrond. Hij heeft er zelf geen last van totdat Joop een toch wel hele leuke meid tegenkomt die dit als storend ervaart. We onderzoeken zijn bindingsprobleem en komen uit bij 'zijn vroeggeboorte'. Het feit dat hij direct in een couveuse terecht kwam met allerlei slangen en geluiden. Ook hier was het helpend om die situatie in zijn jonge leventje te (her)beleven. Zijn vriendin is vooral blij dat ze nu naar muziek en stilte kunnen luisteren. 

 

Jessy heeft last van haar keel. Alsof er een grote prop in zit. De artsen kunnen niets vinden. Ze komt tijdens een sessie terecht in een leven in de tweede wereld oorlog. Samen met haar ouders zitten ze ondergedoken. Op een dag worden ze ontdekt en afgevoerd naar een kamp. Jessy is hier nog een heel klein meisje en denkt (zo klein als ze is) dat het haar schuld is, dat ze zijn ontdekt. Want ze was vrolijk een liedje aan het zingen toen plots de hel losbrak.  Een aantal dagen na deze sessie was de prop verdwenen.

 

Enkele reacties van cliënten:

Lieve Joyce

Enorm bedankt voor alle inzichten die ik dankzij jou heb gekregen. Dit waren de losse eindjes die ik in dit leven moest oplossen en dat had ik nooit gekund zonder jou! Veel liefs Marja.

 

Ik moet het kort houden Ha Ha maar het is met geen pen te beschrijven wat een geweldige ervaring het was. Joyce begeleidt je zo goed in de sessies en dit had ik nooit durven dromen! Alles komt op zijn pootjes terecht. Het was emotioneel en bijzonder mooi. Maar ook heftig. Ik had dit niet willen missen. Bedankt dat ik deze kans heb gekregen en bij jou terecht kon.  Groetjes Evelyne

 

Dank je wel voor de mooie heldere sessies. Je vond niks gek of raar. Ik voelde me niet veroordeeld. Het heeft me heel veel gebracht tot nu toe.  Nogmaals bedankt  van Jan

 


Belangrijk
:

Alles wat er tijdens de sessies wordt besproken wordt niet gedeeld met derden tenzij daar uitdrukkelijk toestemming voor is gegeven door de client.